Waiting for the new DAF..

It is a bit anoying to know that there is a new DAF comming and i don’t have a good photo yet..

Yes, i have some photo’s that were taken over the fence in Eindhoven, but i don’t think it is a good idea to promote that way of gathering information or photo’s. I’m still waiting for the first trucks to be shot on the public road and until then we have to do it with the artist impression of Zeagle that was published in Truckstar last year.

One small detail that i know for shure now is that they got rid of the pillar in the side windows that blocked the view in the mirrors. And for the rest? We all have to wait for the IAA and in the meanwhile pay atention on the roads when passing Eindhoven..

Share me:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

27 Responses to Waiting for the new DAF..

 1. Iep, wat is er mis met scoopfoto’s??

  Als ze genomen zijn terwijl die dingen buiten stonden, is dat toch juist mooi? Misschien wil DAF dat juist wel, want anders zouden ze ze toch wel beter afschermen?

  Dat is toch juist het leuke van het hele verhaal, om op jacht te gaan naar scoops, zowel met camera als achter de pc?

 2. Marc. It,s not that simple. photo,s taken out on the road are out in the public domain. there is little that any truck manufacturer can do about this, other than to camoflague the truck somehow. Photo,s taken when the truck is on the truck manufacturer property is a different matter. They will take this matter seriously, and since Iep is involved (possibly editor) with Truckstar magazine they could possibly pull their advertising with them or withdraw press test vehicles. With the likley chance that someone from Pacar management reads this, as a big fan of the Cabtec cab i plead with them to “Give the nod” to Iep to publish the foto.s on Iepieleaks. Long may Iepieleaks continue.

 3. You got it right Simon! Since i am a truck and transport journalist i sometimes come to truckfactories where i see things that i should not see. As a guest of that brand i am never going to publish those things. I see it as a gentlemans agreement between me and the industrie.

 4. @steenbergen, ik heb de truck zonder camouflage zien staan in de demo kleuren grijsmetalic met oranje. Hij ziet er schitterend uit

 5. Helaas had ik geen fototoestel bij mij. De truck lijkt erg op de tekening hierboven. Je ziet de oude cabine nog maar ik vind de verandering groter ls destijds met de 95 naar de 95 xf.

 6. Hebben ze (tot op heden in ieder geval) toch knap geheim weten te houden. Als het ze lukt dat tot de IAA vol te houden pakken ze een hoop publiciteit. Die Merc’s, Man’s, Volvo’s en Iveco’s zijn dan al oud nieuws.

  Trouwens ook wel benieuwd hoe snel de CF en LF qua design worden aan gepast aan de nieuwe XF.

  Op de afbeelding van de stand op de IAA tel ik 4 ingepakte trucks.

 7. op 18-09 wordt de nieuwe DAF voor het eerst getoond in Hannover, nog even geduld dus. Ik heb de foto’s gezien dinsdag ll. Niet omdat ik in E’hoven werk dat ik het zeg maar geloof me het is een bom van een truck.

 8. op 18-09 wordt de nieuwe DAF voor het eerst getoond in Hannover, nog even geduld dus. Ik heb de foto’s gezien dinsdag ll. Niet omdat ik in E’hoven werk dat ik het zeg maar geloof me het is een bom van een truck.

 9. op 18-09 wordt de nieuwe DAF voor het eerst getoond in Hannover, nog even geduld dus. Ik heb de foto’s gezien dinsdag ll. Niet omdat ik in E’hoven werk dat ik het zeg maar geloof me het is een bom van een truck.

   • Iemand met ‘foto’s van over het hek’ mag ze wel naar mij sturen, kan ik een nieuwe poging tot een artist impression wagen.
    scoop (at) atamminga.nl

 10. Het ‘DAF in action’-magazine heet in Duitsland ‘Trucktime’.

  Met ook een digitale versie: http://www.daf.eu/DE/News-and-Media/Documents/TRUCKTIME_02_2012.pdf

  Met een ……. nog netjes afgedekte XF op de voorpagina. in de ‘Trucktime’ (pag. 5) ook een digitale impressie van de stand op de IAA van een andere kant. Daar zie je duidelijk dat er bijna helemaal rechts ook nog 3 trucks afgedekt. Benieuwd wat dat betekent. Dat zijn mijn inziens niet allemaal XF-jes. Dus nieuwe fronten voor CF en LF?

  • DAF kennende staat linksachteraan de nieuwe SuperSpaceCab met alle opties in 4×2 trekker uitvoering en zijn de 3 trucks rechtsvooraan 3 verschillende uitvoeringen, hier zullen waarschijnlijk ‘gewone’ SpaceCabs bij staan.

 11. ook de cf serie is vernieuwd, ik zag deze week bij daf eindhoven een auto van jan de rooy met een afgedekte cf trekker achterop staan.

  • Dat is mooi waargenomen, waar zijn de fotootjes Han….? Ik heb ook sterk het gevoel dat alles wat DAF heet op de schop gaat op de IAA, daarmee zetten ze de “grote jongens” weer ff in de schaduw! Houdoe.

   • Denk het niet, als er één merk is dat alle andere merken het nakijken geeft dan is dat Mercedes, nieuwe Actros groot en klein en de totaal nieuwe Antos 🙂 Mogguh!

Leave a reply